Roverscouts

Jongvolwassene van 18 jaar tot ongeveer 23 jaar worden bij Scouting Roverscouts genoemd. Roverscouts organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland. Deze speltak draait dan ook volledig zelfstandig en gaan dan ook goed om met verantwoordelijkheden. Wekelijks neemt één van de leden het voortouw in de organisatie van een programma. Dit kan van alles zijn. Een spel-avond of fietstocht door de omgeving. Ook het maken van een groot spel of pionierobject zit in de planning. Verder worden er veel kleinere spelletjes gespeeld, zoals kaarten en pokeren.

De roverscouts draaien elke vrijdag avond van 1900 tot ongeveer 2200, al kan dit later worden wanneer het extra gezellig is! 

Activiteiten
De roverscouts nemen deel aan veel activiteiten in de omgeving of steunen andere speltakken bij een kamp. Verder klussen de roverscouts ook aan het gebouw en helpen ze mee met het bedenken van opkomsten voor de andere speltakken. Ook bieden ze een helpende hand bij een grote organisatie als de hondenshow of de Nacht van de Nacht.
De activiteiten die op de planning staan zijn diverse (weekend)kampen, een casinoavond, een filmavond, rookbommen maken, een PubQuiz, een waterraket bouwen en de Airborne wandeltocht. Ook staat er weer een aantal verrassingsopkomsten in de agenda. 

 

Even in het kort

  • Wat: De Roverscouts
  • Voor wie: Jongeren van 18-23 jaar.
  • Wanneer: Elke vrijdag om 20:00 uur.
  • Waar: De Geitenberg, Kolonieweg 9 te Dieren.
  • Contact: roverscouts@scoutingdieren.nl